“Ljudje v Mariboru res nimajo česa jesti. Če želijo jesti, pa ne morejo plačati položnic“, je jasen Boris Krabonja, voditelj humanitarnega društva UP-ornik. Odgovor z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti še čakamo.

Med 505 družinami, ki so na njihovem seznamu pomoči potrebnih, je skoraj tri četrtine upokojencev, ki prejemajo manj kot 350 evrov pokojnine. “To so ljudje, ki jim ne moreš rečt “pojdi delat”. Oni nimajo nobene perspektive! Ždijo tam nekje v svojem majhnem stanovanju, za katerim trepetajo dan za dnem“, je dejal Krabonja in prek medijev javno pozval Anjo Kopač Mrak, ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, naj se oglasi na obisku Maribora ter se na lastne oči in ušesa prepriča o tukajšnji vsakodnevni stiski. Več v video izjavi Borisa Krabonje.

 

[iframe src=”https://www.youtube.com/embed/RNV2SLNKdZo” width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”]

Dodaj odgovor