UP-ORNIKI:

NINA POPOVIČ

»Človek ne potrebuje veliko, da je srečen. Potrebno mu je le dostojno življenje. V stiski se vsako leto znajde ogromno ljudi, nikoli ne veš, kdaj se lahko tudi sam znajdeš v njej. Bodimo še bolj odprtega srca in pomagajmo ustvariti boljši jutri za ljudi. Hrepeneti je treba po sreči, ne po bogastvu.«

GREGOR ŽIŽEK

».«

BORIS KRABONJA

»Prostovoljstvo ni zapolnjevanje prostega časa, ali mašilo za neuspešno poklicno kariero - prostovoljstvo je osnovna dolžnost posameznika, da lahko varuje temeljne človekove pravice, ko zaspi država.«
Boris Krabonja, osebno

PETER KAPELJ

»Zares reven je tisti človek, ki se bohoti s polno denarnico in praznim srcem.«

JAN BLOKAR

»Če želiš spremeniti svet, moraš najprej spremeniti sebe; najti moraš božanskost, ki se skriva v vsakem Človeku. Šele nato boš imel moč spreminjanja - zavedal se boš veličine vseh Ljudi na svetu.«

JURE KAVČIČ

»S tega sveta ne bomo odnesli ničesar, ostala pa bodo naša dejanja.«

Zunanji strokovni svet, ki je podpora strokovnemu delu:

V 41. členu statuta društva je zapisano, da kot posvetovalno telo društva deluje strokovni svet društva, v katerem so štirje strokovnjaki s področja socialnega skrbstva, duhovne oskrbe, področja šolstva, ekonomije ali prava. Strokovni svet imenuje upravni odbor. Kot je razvidno iz priloženega sklepa o imenovanju strokovnega sveta, ga trenutno sestavljajo:

pater Bogdan Knavs

Kot predstavnik RKC z dolgoletnimi izkušnjami na področju duhovne oskrbe in dela z gluhimi, naglušnimi in gluhoslepimi osebami, ki hkrati zagotavlja kontinuiteto izvajanja programov in storitev, na osnovi katerih je ministrica presodila, da gre za izvajanje humanitarne dejavnosti v skladu s 5. členom zakona in društvu podelila status humanitarne organizacije.

Nina Gaube

Pravna pomoč

Brane But

Upokojenec z dolgoletnimi izkušnjami na področju socialnega varstva, ki jih je dobil kot zaposleni in 15 let tudi direktor Centra za socialno delo Celje; trenutno predsednik Strokovnega sveta Socialne zbornice Slovenije, član Sveta za invalide Republike Slovenije, član Strokovnega sveta za socialno varstvo pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in predsednik Sveta Doma starejših na Fari, Prevalje (kot predstavnik ustanovitelja)

Sanja Miljuš Herman

Univerzitetna diplomirana pravnica z dolgoletnimi izkušnjami v bančnem sektorju, še posebej na prodročju upniško dolžniških razmerij. Načelna in poštena, pripravljena pomagati ljudem v stiski.

Mira Gujt

Rojena 17. 6. 1962 v Mariboru po poklicu diplomirana ekonomistka. Ima 32 let delovnih izkušenj.  Zaposlena je na Srednji ekonomski šoli kot profesorica strokovno-teoretičnih predmetov in organizatorica praktičnega usposabljanja v podjetjih in v tujini. Honorarno poučuje še na Višji in visoki šoli na Dobi. Je poštena, komunikativna in ima dobre organizacijske sposobnosti. Sodeluje v različnih projektih. 

Andrej Knehtl

Diplomirani pravnik s pravniškim državnim izpitom in odvetniški kandidat, aktiven na področju prostovoljne pravne pomoči.

Grafični oblikovalec – Gregor Žižek

Z nadaljno uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Več informacij

Zaradi optimalnega brskanja so aktivirani piškotki. Če nadaljujete brskanje po spletnem mestu sprejemate splošne pogoje piškotkov tega spletnega mesta.

Zapri